En Ru

Secțiuni

Lungmetraje Internaționale

Lungmetraje Internaționale

Lungmetraje Internaționale

Detalii
Scurtmetraje Internaționale

Scurtmetraje Internaționale

Scurtmetraje Internaționale

Detalii
Zilele Filmului Moldovenesc

Zilele Filmului Moldovenesc

Zilele filmului moldovenesc

Detalii

Despre Festival

Festivalul Internațional de Film RAVAC (RAVAC IFF), organizat de Asociația Consumatorilor de Artă și YOUBESC CREATIVE INSTITUTE, este primul festival internațional de film din Moldova dedicat filmelor de ficțiune cu trei secțiuni competitive: Longmetrajele internaționale, Zilele filmului moldovenesc, Filmele de scurt metraj internaționale .

Scopul RAFAC IFF este de a promova arta cinematografică prin prezentarea celor mai semnificative filme ale momentului: filme care reflectă atât originalitatea și libertatea de exprimare, cât și forme mai îndrăznețe ale limbajului cinematografic la nivel internațional ca și unul local. Festivalul Internațional de Film RAVAC este un eveniment planificat să se desfășoare anual, iar prima ediție a avut loc la Chișinău (Republica Moldova) în perioada 03 - 07 octombrie 2018.

Industrie

seRIFF

seRIFF

Pentru prima dată în Republica Moldova, YOUBESC CREATIVE INSTITUTE organizează programul de instruire: Sound Engineering în Film (seRIFF). Sesiunea teoretico-practică a fost livrată de către Max Ponomarchuk și Valeriy Khiloboc, experți de talie mondială cu o vastă experiență în unul din cele doar 16 studiouri DOLBY PREMIUM din lume. seRIFF este co-finanțat de COR – Creative Industries Association in Moldova și este destinat inginerilor de sunet, regizorilor și producătorilor de film din Republica Moldova, cu scopul de a dezvolta abilitățile specialiștilor în domeniul cinematografiei și anume modulul SUNET DE FILM.

Detalii
RAVAC Pitch

RAVAC Pitch

RAVAC Pitch - organizat pentru prima dată în Moldova, are ca obiectiv dezvoltarea unei platforme industriale care va încuraja noi producții în cinematografia moldovenească. Proiectul câștigător va primi marele premiu de 10.000 de dolari în valoare de 5.000 de dolari de la „YOU FIRST post-producție” sub formă de servicii post-producție și 5.000 de dolari oferite de PASCARU PRODUCTION sub formă de servicii închiriere echipamente filmare.

Detalii
veRIFF

veRIFF

Atelierul a fost dedicat celor implicați în domeniul audiovizualului (regizori, scenariști, producători, actori etc.). Formatorul evenimentului a fost Laurențiu Oprea - expert al proiectului UE „Sprijin pentru executarea drepturilor de proprietate intelectuală” din Republica Moldova, vice-producători de filme și audiovizuale, Asociația română pentru gestionarea lucrărilor audiovizuale și coordonator al drepturilor de autor Serviciu - Compania Română de Televiziune.
 

Detalii
Roundtable

Roundtable

RAVAC IFF își propune să faciliteze comunicarea între cei mai importanți jucători ai industriei cinematografice din Moldova. La data de 06.10.2018 a avut loc prima discuție întitulată ”FILM IN MOLDOVA. RESURSE ȘI POTENȚIAL” moderată de producătorul Valentina Iusuphodjaev. Tema discuției a fost decisă de organizatori datorită întrării în vigoare, la data de 01.10.2018 a Legii Nr. 154 privind atragerea investițiilor străine în domeniul producțiilor de film și alte opere audiovizuale.

Detalii