En Ru
seRIFF

seRIFF

Pentru prima dată în Republica Moldova, YOUBESC CREATIVE INSTITUTE organizează programul de instruire: Sound Engineering în Film (seRIFF). Sesiunea teoretico-practică a fost livrată de către Max Ponomarchuk și Valeriy Khiloboc, experți de talie mondială cu o vastă experiență în unul din cele doar 16 studiouri DOLBY PREMIUM din lume.

seRIFF este co-finanțat de COR – Creative Industries Association in Moldova și este destinat inginerilor de sunet, regizorilor și producătorilor de film din Republica Moldova, cu scopul de a dezvolta abilitățile specialiștilor în domeniul cinematografiei și anume modulul SUNET DE FILM.

seRIFF a avut loc în data de 6 octombrie (8 ore) în studioul YOUBESC, unicul studiou Surround 5.1 din Moldova, ca și program ce ține de dezvoltarea industriei de film din cadrul primei ediții RAVAC INTERNATIONAL FILM FESTIVAL.

RAVAC Pitch

RAVAC Pitch

RAVAC Pitch - organizat pentru prima dată în Moldova, are ca obiectiv dezvoltarea unei platforme industriale care va încuraja noi producții în cinematografia moldovenească.

Trainingul este destinat producătorilor și regizorilor de film din Republica Moldova care se află în proces de dezvoltare a unui film lungmetraj de ficțiune. Trainingul constă în trei zile de pregătire personalizată și consultanță pentru a dezvolta un scenariu și Pitchul final. Producătorii și regizorii vor prezenta proiectele lor unei audiențe, inclusiv producători, finanțatori, parteneri locali și internaționali.

Proiectul câștigător va primi marele premiu de 10.000 de dolari în valoare de 5.000 de dolari de la „YOU FIRST post-producție” sub formă de servicii post-producție și 5.000 de dolari oferite de PASCARU PRODUCTION sub formă de servicii închiriere echipamente filmare.

veRIFF

veRIFF

Atelierul a fost dedicat celor implicați în domeniul audiovizualului (regizori, scenariști, producători, actori etc.). Formatorul evenimentului a fost Laurențiu Oprea - expert al proiectului UE „Sprijin pentru executarea drepturilor de proprietate intelectuală” din Republica Moldova, vice-producători de filme și audiovizuale, Asociația română pentru gestionarea lucrărilor audiovizuale și coordonator al drepturilor de autor Serviciu - Compania Română de Televiziune.
Partenerul Atelierului a fost AGEPI - autoritate administrativă centrală în subordinea Guvernului, responsabilă de promovarea și realizarea activităților în domeniul protecției juridice a proprietății intelectuale privind drepturile de proprietate industrială, dreptul de autor și drepturile conexe. La nivel international - AGEPI reprezintă Moldova în Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale, în alte organizații internaționale, regionale și interstatale pentru protecția proprietății intelectuale, întreține și dezvoltă relații de colaborare cu acestea, precum și cu instituțiile de profil ale altor state.

Roundtable

Roundtable

RAVAC IFF își propune să faciliteze comunicarea între cei mai importanți jucători ai industriei cinematografice din Moldova.

La data de 06.10.2018 a avut loc prima discuție întitulată ”FILM IN MOLDOVA. RESURSE ȘI POTENȚIAL” moderată de producătorul Valentina Iusuphodjaev. Tema discuției a fost decisă de organizatori datorită întrării în vigoare, la data de 01.10.2018 a Legii Nr. 154 privind atragerea investițiilor străine în domeniul producțiilor de film și alte opere audiovizuale.

Dumitru Țîra, reprezentant al Asociației pentru Dezvoltare și Cooperare, a prezentat sistemul Cash Rebate pe marginea căruia su fost dezbătute mai multe aspecte. Evenimentul a adunat 18 experți din industria cinematografică locală, reprezentanți ai MECC, CNC Moldova, COR.