En Ru

Juriu - Lungmetraje Internaționale

Roman Borisevich

Roman Borisevich

Federația Rusă
Președinte juriu. Producător
 

Detalii
×

Roman Borisevich

Roman Borisevich: Un important producător rus de filme de autor care gestionează una dintre puținele companii de film ruse Koktebel, cu o reputație internațională care a participat la Cannes; Berlin; Moscova; Toronto; Veneția; Karlovy Vary; Kinotavr; etc. De ce compania este diferită: toate filmele au un merit artistic ridicat, dovedite prin premii și premii ale festivalurilor rusești și internaționale de frunte, inclusiv trei Ursii de Argint ai Festivalului Internațional de Film de la Berlin, 10 premii ale festivalului Open Kinotavr, 3 premii ale Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary, Silver George al Festivalului Internațional de Film de la Moscova și un număr mare de alte premii de la alte festivaluri. Compania este recunoscută și de Guild of Critics de film, în Rusia și în țări străine (la 57 Festivalul Internațional de Film de la Cannes, Federația Internațională a Criticilor de Film FIPRESCI a numit Road to Koktebel descoperirea anului și a acordat premii tuturor celor consecutive filme produse de companie).

Vlad Druck

Vlad Druck

Moldova
Regizor, operator, actor, lector

Detalii
×

Vlad Druck

Vlad Druck: Activități și societăți: Muncă și activitate creativă (1969-2008): • Regizor, scenarist și redactor a peste 150 de filme documentare • Regizor și scenarist al unui film de ficțiune integral, Balada de toamnă, 1983 • Actor în șase întregi filme de ficțiune • Director de fotografie a peste treizeci de documentare • Autor al unei cărți de poezie, Roșu în vânt, 1981 • Autor al unei Antologii ilustrate de artă medievală moldovenească, Poliptic moldovean, 1985 Membru al Asociației Cineaștilor din Moldova din 1976

Igor Cobileanski

Igor Cobileanski

Moldova
Regizor, producător, scenarist

Detalii
×

Igor Cobileanski

Igor Cobileanski: După ce a debutat ca actor în filmul Dunărea produs de Moldova Film Studio, Cobileanski a regizat câteva documentare scurte, printre care Murind pentru Madrid (1999), Legendele Țîpovei și Răsăritul Bălților și scurtmetraje de dramă: Când se stinge lumina (2005), Sașa, Grișa și Ion (2006), Plictis și inspirație, Colecția de arome (2013), film TV Tache (2008), lungmetraje: La linia de jos a cerului (2013), East Affair (2015) și Seria HBO Umbre 1 (2015), Umbre 2 (2017), Hackerville (2018).

Juriu - Zilele Filmului Moldovenesc

Harald Siebler

Harald Siebler

Germania
Regizor, producător.
Directorul festivalului - SEEFF à Berlin

Detalii
×

Harald Siebler

Harald Siebler 1987 Master of Arts (M.A.) studiu de dramă, studii literare germane și filozofie. 1987 -1988 Studiu și muncă în New York, clasa de film la N.Y.U., „Metodă” la LEE Strasberg Theatre Institute, stagiar la „Actors Studio”. Director al mai mult de 30 de producții în teatre și opere în toată Germania, precum „Mamele și fiii” de Javier Tomeo (Nationaltheater Mannheim) „Acheron” de Jörg Frank Seemann (UA, Premiul de teatru Greizer Theatrebbst), „The Birds” de Aristophanes ( Stadttheater Gera) "The Son" de Walter Hasenclever (Staatstheater Erfurt) "Top Dogs" de Urs Widmer (prima reprezentație germană), "Macbeth" de W. Shakespeare și multe altele.

Liana Avetisyan

Liana Avetisyan

Armenia
Actriță, regizor.
Reprezentant Golden Apricot IFF

Detalii
×

Liana Avetisyan

Liana Avetisyan s-a născut în Erevan, Armenia. A studiat actoria la Hayfilm Actor's Studio, apoi și-a urmat studiile la Howard Fine Acting Studio din Los Angeles. Încă studentă, Liana a început să joace în filme și spectacole. Filmele cu participarea ei au fost proiectate și câștigate premii la o serie de festivaluri internaționale de film, inclusiv Festivalul de Film Pomegranate (Canada), ARPA Film Festival (SUA), Fribourg IFF (Elveția), LET CEE IFF (Austria), Berlinale EFM (Germania) , Busan APM (Coreea de Sud), Clermont-Ferrand IFF (Franța), Camerimage IFF (Polonia) ș.a. În 2012, împreună cu cei doi prieteni ai săi, Liana a cofondat Teatrul EPSIDON, care este acum unul dintre cele mai importante teatre independente din Armenia. În 2016, Liana a fost nominalizată la Premiul Național de Teatru ARTAVAZD la categoria cea mai bună actriță de rol. În afară de film și teatru, Liana lucrează în prezent pentru televiziunea publică armeană ca actor de dublare a filmului și caisul de aur Yerevan IFF în funcția de șef al departamentului de servicii pentru oaspeți. De asemenea, deține un master în literatură străină și este membru al Comitetului armean al rețelei europene de dramaturgii și amperi EURODRAM.

Dorian Boguță

Dorian Boguță

România/Moldova
Actor, regizor, scenarist, producător
Foundator ActorieDeFilm.ro

Detalii
×

Dorian Boguță

Dorian Boguță este actor, regizor, producator nascut la Chisinau in 1971. S-a mutat la Bucuresti in 1999, unde si-a inceput cariera in cinematografie, mai intai ca actor, apoi ca regizor si producator. Până acum a jucat în peste 40 de filme, a regizat câteva scurtmetraje, iar în acest an a început într-un lungmetraj „Urma”, ca regizor. Din 2010 are o școală de actorie de film. Participarea la Festivalurile Internaționale de Film i-a adus mai multe premii. Vrea ca într-o zi să filmeze un film în Moldova.

Juriu - Scurtmetraje Internaționale

Veaceslav Cebotari

Veaceslav Cebotari

Moldova
Producător, operator

Detalii
×

Veaceslav Cebotari

Veaceslav Cebotari: Operator și producător la Diametral Film Moldova. Din 1988 până în 1992 - studiat la Universitatea Tehnică din Moldova, departament radioelectronic. 1992 - 1996 - Academia de Teatru și Film, România, departament de cinematografie. 2004 - Training Kodak Vision, (LenzFlare School, SUA). 2004 - Training TV Production, (WestEnd, ARTE TV, Germania). 2012 - Programul de parteneriat estic DAB / MAIA (Atelier pentru producători) 2016 - Creative Europe Leadership - serii de training-uri. 2017 - Programul de cultură și creativitate al parteneriatului estic al UE.

Lucia Lupu

Lucia Lupu

Moldova
Regizor

Detalii
×

Lucia Lupu

Lucia Lupu este regizor și producător de film. A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, licență în regie de filme și editare TV, master în animație de film. În 2016 a debutat cu scurtmetrajul „Paparuda”, care a fost premiat la diferite festivaluri. În 2017 realizează documentarul care tratează starea fizică a filmelor moldovenești din filmul „Pierdut în timp”. În prezent, este producător și regizor la Cinematografia Volt Production House, produce clipuri muzicale, documentare și alte produse media. În 2018, acționează ca producător executiv și artist de curățenie în cadrul proiectului de animație „OF”.

Ion Usatyi

Ion Usatyi

Moldova
Regizor, producător, scenarist

Detalii
×

Ion Usatyi

Ion Usatyi este un tânăr regizor de film, director de imagini și lector universitar. Din 2003 până în 2007 a studiat cibernetica și informatică economică la Colegiul de Informatică din Chișinău. Din 2007 până în 2010 a studiat Stomatologie la Colegiul de Medicină din Chișinău. Din 2010 până în 2016 a studiat regia de film la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Din 2016 este membru al Uniunii Cinematografilor din Moldova. Din 2017 este lector la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, unde predă regia de film.