En Ru

Wine Of Moldova

Vinul este mândria oamenilor moldoveni și este ceea ce face ca această țară să fie cu adevărat specială! În fiecare an, în octombrie, sărbătorim Ziua Națională a Vinului în piața centrală a capitalei noastre. Câte țări au o sărbătoare națională dedicată doar vinului? Cei mai buni vinicultori primesc mii de invitați și îi surprind prin varietatea și calitatea incredibilă a vinurilor lor. Scala pură a Zilei Naționale a Vinului este greu de imaginat - cu 150.000 de vizitatori și peste 1000 de tipuri de vin de încercat, este ușor de pierdut numărul! Dansul, socializarea și savurarea mâncărurilor naționale creează o atmosferă specială, dar de ce să nu te aventurezi în afara festivalului și să vizitezi sutele noastre de podgorii și vinării? Degustați-vă în jurul Moldovei, încercând soiurile noastre locale de struguri locale și amestecuri premiate. Sau este istoria vinului pe care o vrei? Vino să vezi colindele noastre speciale de vin, cu o lungime de zeci de kilometri și sau o colecție de milioane de sticle de vin. Unele dintre aceste pivnițe sunt incluse în Guinness World Records. S-ar putea să vă întrebați cum putem încadra atât de multe minuni într-o țară atât de mică!

Formată ca o grămadă de struguri, Moldova este situată în sud-estul Europei, între sanda și Ucraina, în bazinul Mării Negre, de unde își are originea vița de vie. Țara are un relief fragmentat, cu dealuri joase, platouri însorite și câmpii, traversate de o mulțime de pârâuri care se varsă în cele două râuri mari, Prut și Nistru. Clima sa este moderat-continentală cu influențe din Marea Neagră. Situate la 46-47˚ latitudine, la fel ca în alte regiuni viticole renumite din Europa, podgoriile au un terroir potrivit pentru producerea de vin roșu de calitate, în regiunile sudice și în principal vin alb în partea centrală a țării.

Moldova are 112 mii de hectare de vie plantate cu peste 50 de tipuri de soiuri tehnice. Există 3 regiuni viticole istorice: Valul lui Traian (sud-vest), Ștefan Vodă (sud-est) și Codru (centru), destinate producției de vinuri cu indicație geografică protejată.

Detalii