En Ru

Travel to Moldova

Moldova este o țară mică și deosebit de fermecătoare, situată departe de România și Ucraina în cele mai îndepărtate țări din Europa de Est. Pe hartă pare o grămadă de struguri coapte, ceea ce nu este o coincidență: Moldova are cel mai mare procent de pământ dedicat viilor din lume. Căutați mai mult decât niște magneți pentru a lua acasă din călătoria dvs.? Fiind una dintre cele mai puțin vizitate țări din lume, Moldova te va surprinde și te va intriga la fiecare rând, lăsându-ți amintiri de neuitat și povești unice de povestit prietenilor tăi.

Oamenii fac din Moldova specială! Călătoriți în orice colț al Moldovei și veți găsi interacțiuni autentice, prietenoase, cu oameni calzi și deschiși. Când ajungeți într-un sat moldovenesc, înainte să îl știți, veți fi la o masă care gem cu mâncare și cu gazda care vă va trata vinul local. Bucătăria noastră națională vă va surprinde cu onestitatea, simplitatea și bogăția sa. Închide ochii și visează la o supă savuroasă numită Zeamă, gătită cu tăiței de casă și Mămăliga - un fel de mâncare făcut din făină de porumb - care este tăiat cu un fir și servit cu brânză moldovenească, smântână și o tocană de carne, Tocană.

Fiecare colț al Moldovei are propria identitate unică. În sud, puteți găsi Găgăuzul, un popor plin de viață, cu propria cultură, istorie, tradiții și, desigur, bucătărie delicioasă. Călătoriți la doar o oră de la Chișinău într-o altă direcție și veți descoperi cât de diversă poate fi țara noastră mică. Dacă traversați râul Nistru către malul stâng, veți găsi Transnistria, un teritoriu în care timpul a stat nemișcat. Vizitarea Transnistriei poate simți că ai călătorit înapoi în URSS. Sau, dacă doriți să întâlniți minoritatea noastră romă, atunci drumul dvs. se află în nordul Moldovei, spre Soroca. Periferia orașului te poate lăsa cu sentimente ambigue, dar nu vei uita niciodată această călătorie colorată și cum ai ajuns să cunoști un grup atât de unic de oameni. Și, desigur, cine ar putea uita puternice păduri Codrii din inima țării. Dar dacă faci un lucru când vii să ne vezi, ar trebui să mergi să vezi complexul istoric unic din Vechiul Orhei. Văzând mănăstirile peșterii și schitul antic este TREBUIE. Nici o vizită în Moldova nu este completă fără o călătorie în această vale pitorească, răsunând cu povești care se întind de milenii.

Detalii