En Ru

Ravac Pitch

RAVAC Pitch - este organizat în premieră în Republica Moldova și are drept scop dezvoltarea unei platforme de industrie prin intermediul RAVAC International Film Festival (RIFF), care va încuraja anual proiectele cinematografice autohtone și va spori vizibilitatea acestora la nivel local și internațional.

Timp de trei zile de training și consultanță personalizată la elaborarea unui scenariu, participanții cineaști și-au prezentat proiectele juriului, dar și publicului printre care producători, finanțatori, partenerilor locali și internaționali. La ediția RAVAC Pitch 2018 s-au înregistrat 5 echipe cu 5 proiecte de lungmetraje ficțiune:


Pentru participanți, miza a fost avansarea în dezvoltarea proiectelor prin întâlnirile individuale cu experții, prezentarea finală în fața profesioniștilor din domeniu, dar și premiul pentru RAVAC Pitch pentru cea mai bună prezentare - un premiu în valoare de 10.000€ și anume 5.000€ oferite de ”PASCARU PRODUCTION” sub forma serviciilor de chirie de echipament și 5.000€ oferite de ”YOU-FIRST post production” sub forma serviciilor de post-producție.

Trainingul și prezentarea finală a avut loc în perioada 3-6 octombrie la Tekwill.

Experți

Valentina Iusuphodjaev

Producător și director de producție, proprietar la BRIO FILM, cunoscută pentru Daydream, Afacerea est; Colectia de arome;Tenis cu moldovenii; Plictis și Inspiratie; Sasa, Grisa si Ion.

Mihai Ștefan Poiată

Mihai Ștefan Poiată (n. Decembrie 4, 1949, Cojușna, rn. Strășeni, Moldova) este un cineast, scenarist, publicist, scriitor, autor din Moldova. A semnat declarația de independență a Republicii Moldova. A scris mai mult de 12 scenarii de film.

 

Proiecte selectate și Participanți

 

1. CARBON

Ion Borș - regizor, producător

Mariana Starciuc - scenarist

2. LEO

Igor Kistol - regizor, scenarist

Veaceslav Cebotari– producător

 

3. MEMORIA

Maxim Chisnicean - regizor, producător

Ronin Terente - scenarist

 

4. PANGEMONICA

Marin Madan - regizor, producător

 

5. PIATRA

Ioane Bobeico - regizor, producător