En Ru

RAVAC IFF

Festivalul Internațional de Film RAVAC (RAVAC IFF), este primul festival internațional de film din Moldova dedicat filmelor de ficțiune cu trei secțiuni competitive:

  • Lungmetraje internaționale (ale regizorilor aflați la prima sau doua experiență)
  • Scurtmetraje internaționale (filme de ficțiune cu durată până la 30min)
  • Zilele Filmului Moldovenesc (lungmetraje și scurtmetraje ale regizorilor moldoveni)


RAVAC IFF este organizat de către „Asociația Consumatorilor de Artă” și YOUBESC CREATIVE INSTITUTE cu scopul de a promova arta cinematografică prin prezentarea celor mai semnificative filme ale momentului: filme ce reflectă atât originalitatea și libertatea de exprimare, cât și forme îndrăznețe ale limbajului cinematografic la nivel internațional.

RAVAC IFF dezvoltă, pentru prima dată în țara noastră, o platformă industrială pentru a ajuta cinematografia moldovenească să crească prin organizarea de ateliere tematice pentru regizori, producători și specialiști în domeniu. Ca obiectiv pe termen lung, această platformă tinde să dezvolte o piață regională de coproducție.

În același timp, RAVAC IFF promovează Cultura Vinului și tradițiile naționale, prin alinierea festivalului la Zilele Naționale ale Vinului. În edițiile următoare, vor fi planificate o nouă secțiune despre arta vinului dedicată creatorilor din întreaga lume.

Festivalul Internațional de Film RAVAC este un eveniment planificat să se desfășoare anual și prima ediție a avut loc la Chișinău (Republica Moldova) în perioada 03 - 07 octombrie 2018.


*RAVAC – vin superior obținut din mustul ce se scurge de la sine din strugurii puși în teasc, fără presare.